Tuesday, May 1, 2012

Winter is ending' salad

As the weather is getting too warm for soup, I wanted to find another way of eating the beetroot from my weekly vegetable box. This salad was inspired from easy green organic.
I also tried making beetroot chips but they sadly ended very very black.. next time!
[Version française plus bas]

Winter is ending' salad - serves 2
2 small beetroot
100g lamb's lettuce
1 TB pine nuts or walnuts, toasted
1 TB horseradish paste
2 TB rice vinegar
2 TB olive oil
a small bunch of chives, chopped
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[1] Place the beetroot in a steaming insert over simmering water about 40 minutes or until tender.
[2] Remove and let cool. When cool enough, peel the beetroot in cold water. Cut into small pieces.
[3] Make the dressing by mixing the horseradish, vinegar, oil, chive and season to taste.
[4] Pour the dressing over the salad and beetroot cubes and sprinkle with pine nuts. Serve immediately.


Salade de fin d'hiver pour 2 personnes
2 petites betteraves
100g de mâche
1 CS de pignons ou noix, grillés
1 CS de pâte de raifort
2 CS de vinaigre de riz
2 CS d'huile d'olive
1 petit bouquet de ciboulette, hachée
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[1] Placer les betteraves dans un panier à vapeur au-dessus d'une casserole d'eau frémissante, environ 40 minutes ou jusqu'à tendreté.
[2] Ôter du panier et laisser refroidir. Peler les betteraves dans un bol d'eau froide. Couper en petits cubes.
[3] Préparer la sauce en mélangeant le raifort, le vinaigre, l'huile et la ciboulette. Assaisonner à volonté.
[4] Verser la sauce sur la salade et les dés de betteraves et garnir de pignons. Servir sans attendre.

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