Perfect for a HOT summer day! Version française ci-dessous
Kolhrabi and cucumber gaspacho - serves 2
Soup
3 small kohlrabi, peeled and chopped in cubes
1 onion, diced
1 clove garlic, chopped
1 TB olive oil
0,5 dL white wine
5 dL vegetable broth
1/2 cucumber, peeled and chopped in cubes
Cucumber salsa
1/6 cucumber
a few mint sprigs
1 TB fresh lime juice
[1] Heat the oil in a small pan. Cook the onion, garlic and kohlrabi 3-5 minutes. Add the white wine, then the broth and cook, covered, on low-medium heat for 30 minutes.
[2] Add the cucumber at the end of the cooking time and let cool down.
[3] Mix the soup with a hand mixer and filter through a sieve. Season to taste.
[4] For the salsa: Peel the cucumber and cut in small dice. Mix with the chopped mint and lime juice. Season.
[5] Serve the soup very cold with the salsa.
Gaspacho colrave et concombre - pour 2
soupe
3 petits colraves pelés, coupés en gros dés
1 oignon, haché
1 gousse d'ail, hachée
1 CS d'huile d'olive
0,5 dL de vin blanc
5 dL de bouillon de légumes
1/2 concombre, pelé, coupé en dés
Salsa au concombre
1/6 de concombre
quelques brins de menthe
1 CS de jus de citron vert frais
[1] Faire chauffer l'huile dans une petite casserole. Y faire revenir l'oignon, l'ail et le colrave 2-3 minutes. Mouiller au vin blanc, ajouter le bouillon et laisser mijoter à couvert env. 30 minutes.
[2] Ajouter le concombre en fin de cuisson et laisser refroidir.
[3] Mixer la soupe au mixeur-plongeur et filtrer à travers une passoire. Corriger l'assaisonnement.
[4] Pour la salsa: Peler le concombre et couper en tout petits dés. Mélanger à la menthe ciselée et au jus de citron. Saler et poivrer selon goût.
[5] Servir la soupe bien froide accompagnée de salsa.
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